Comissió contra l’amiant

La Comissió sobre l’amiant es va crear arran de la celebració de les Jornades “Les Contaminacions Ocultades”. Donada la seva forta dinàmica grupal es va considerar fer un sub-grup de la comissió de Medi Ambient de la FAVB per a poder tractar adequadament la problemàtica.

Debat sobre el perill de l’amiantAmiant Mai!

El passat dijous , 28 de gener, a les 19h la Comissió contra l’Amiant de la FAVB i Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant varen convocar un debat on-line sobre el perill de l’amiant i sobre l’erradicació de tot l’amiant a Catalunya en deu anys aplicant les directrius europees.

Com a ponents convidats hi varen ser en LLuis Mallart, tècnic expert en amiant; Dr. Josep Tarrès, doctor en medicina i neumòleg i Miguel Moreno, de Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’Amiant.

Si no vàreu poder assitir aquí us deixem el debat grabat

Monogràfic Avantprojecte de Llei d’erradicació de l’amiant

Des de la Comissió contra l’amiant de la Favb volem fer una sessió monogràfica per parlar de l’elaboració de l’Avantprojecte de Llei d’erradicació de l’amiant per part de la Generalitat.

És molt important aconseguir que el Parlament de Catalunya aprovi una Llei que consideri l’amiant com un perill per la salut pública i que posi els bases per la seva total erradicació en compliment de les directrius europees.

Ens cal saber com s’està treballant aquest tema i en la mesura del possible poder incidir en la seva elaboració.

Per aquest motiu el nostre col·laborador i especialista, Lluís Mallart, com a persona que està implicada directament en la comissió de la Generalitat de Desamiant-cat com representant de Jubilats de Macosa-Alstom Afectats per l’amiant ens explicarà directament el què i com s’està fent aquesta tramitació.

Us esperem, el dia 21 a les 18h en aquesta adreça: https://zoom.us/j/95791575593 (Enlace externo)

La Generalitat ha obert un canal de participació on podem posar les nostres observacions tant individuals com col·lectives: aquí (Enlace externo)

Us esperem,

Miguel Moreno, Joan Maria Soler

Comissió contra l’Amiant