Veïns de la Meridiana en alerta per la retirada irregular d’una teulada d’amiant

El director d’ACM, empresa d’identificació d’amiant, diu que hi ha hagut una mala praxi absoluta en la retirada de les làmines d’uralita sense una protecció bombolla.

Font: Els Matins. TV3

AVV el Congrès i els Indians

El passat 14 de setembre  van començar les obres per a desmantellar, després d’uns 50 anys de vida, la gran coberta d’Uralita, del pàrquing ubicat a Concepció Arenal, 176, de Barcelona, entre l’avinguda Meridiana i la plaça del Canòdrom.

Un veí de la zona és qui va alertar i mobilitzar ràpidament a les associacions de veïns i veïnes de la Sagrera i del Congrés i Indians i seguidament la Comissió contra l’amiant de la FAVB va contactar amb TV3 qui va documentar els fets denunciats.

La intervenció de la ciutadania és molt important ja que la retirada de materials que contenen amiant es realitza per part d’algunes empreses massa ràpidament si no es fa amb totes les garanties. Per tant, la denúncia i paralització de les obres ha de ser encara més ràpida.

És evident, que la població està desprotegida i desinformada davant un problema de Salut Pública de primer nivell i és per això que hem de reclamar una normativa més exigent que la que tenim avui dia i la implicació de totes les Administracions Públiques per a aconseguir  que la retirada  segura de l’amiant a tot Catalunya sigui, en un termini raonable, una realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *